Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Så bygger du appar med Power Apps

Så bygger du appar med Power Apps

Adam Lindqvist

Idag kan du välja att bygga appar med Microsoft Power Apps som är en del av Microsoft Power plattformen. Det finns numera ett stort behov av att kunna utveckla och distribuera appar snabbt och effektivt. Dessutom kan vi se att Microsofts Power Apps är med och demokratiserar app-utvecklingsprocessen.

Användare med olika nivåer av erfarenhet och kunskap kan med minimal kodning skapa appar. För den som har vana från Officepaketen så är det inte alls svårt att komma igång. Du känner igen formspråket och strukturen.

Låt oss ta en titt på hur du kan använda Power Apps för att bygga en app. Vi tar det hela steg för steg.

Kom igång och förstå Power Apps

Till att börja med så måste du förstås förstå dig på vad Power Apps är och hur det fungerar. I grund och botten så rör det sig om en svit med appar, tjänster, anslutningar och en dataplattform som ger dig en smidig och snabb utvecklingsmiljö.

Det spelar ingen roll om du vill lösa ett affärsproblem, automatisera en process eller effektivisera ett arbetsflöde. Med Power Apps kan du peka och klicka för att skapa appen som löser ditt problem!

Steg 1 – Lär dig plattformen

Du bör börja med att bekanta dig med Power Apps. Det finns bra guider från Microsoft som snabbt visar dig hur det fungerar. Du kan också hitta videos som visar dig hur du gör. Dra igång med att utforska Power Apps Studio där du kan designa appar. Det går att göra enklare tester med appar som har färdiga mallar.

Steg 2 – Ta en titt på Canvas appar

Du kan använda Canvas appar i Power Apps för att bygga ett anpassat gränssnitt genom att dra och släppa ner element på en duk. Du får olika kontroller, skärmar och layouter att testa med. Här kan du lära dig hur du i likhet med Excel kan använda formler för att kontrollera hur appen kommer att bete sig. Canvas-funktionen är praktisk och gör det lättare för dig att förstå grunderna och logiken i app design.

Steg 3 – Utforska modelldrivna appar

Med modelldrivna appar får du en mer strukturerad metod för att utveckla appar. Här kommer ett användargränssnitt genereras automatiskt baserat på en datamodell som du definierar.

Tillvägagångssättet passar perfekt för mer komplexa situationer där det ingår flera olika datakällor. Ta dig tid till att fördjupa dig i att skapa enheter, fält och relationer i Common Data Service (CDS) för att förstå hur modelldrivna appar kan effektivisera apputveckling för komplexa affärsprocesser.

Steg 4 – Bemästra dataintegration

Power Apps har robusta funktioner för att hjälpa dig med integration av data från många olika källor som SharePoint, SQL Server, Excel och mer. Detta fungerar med anslutningar så du behöver lära dig hur du använder anslutningarna för att överföra data till dina appar. Utforska olika sätt att manipulera och visa data för att uppfylla kraven du har för din app.

Steg 5 – Automation med Power Automate

För att förbättra dina appar kan du integrera dem med hjälp av Power Automate som tidigare kallades för Microsoft Flow. På detta vis kan du få automatiska arbetsflöden mellan appar och tjänster. Om du lär dig hur du kan utlösa flöden från åtgärder i dina Power Apps så kan det öka funktionaliteten och effektiviteten av dina lösningar.

Steg 6 – Förfina och distribuera

När du väl får häng på Power Apps så kan du förfina dina appar i enlighet med den feedback du får från användare. Lär dig mer om avancerade funktioner som AI Builder för att förbättra dina appar. Dessutom kan du få hjälp med strategier för hur du ska nå användare med din app.

Steg 7 – Ta del av gemenskapen

Power Apps Community är en ovärderlig resurs för dig som vill utveckla en app med Microsoft Power Apps. I denna gemenskap kan du delta i forum, användargrupper och på sociala medier. Du kan ställa frågor och diskutera tankar du har. På så vis lär du dig mer och du blir också uppdaterad om nya funktioner och hur de kan användas.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr