Över 15.000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Finns det gratis Microsoft Office?

Finns det gratis Microsoft Office?

Adam Lindqvist

Det går att få gratis Microsoft Office lagligt. Det finns nämligen en gratis version online som du kan använda direkt i din webbläsare. Det enda du behöver göra är att registrera ett konto hos Microsoft.

Microsofts gratis Office fungerar som en app i din webbläsare. Det betyder att du kan använda den från vilken dator som helst. De filer du skapar sparas i molnet. Det här kan ju låta som en superbra lösning men det finns förstås goda anledningar till att folk ändå väljer att köpa ett Microsoft Office paket.

Gratis Microsoft Office online har sina begränsningar

Det är sant att den som bara behöver Word kan klara sig gott och väl med gratis Microsoft Office online. Om du bara ska skriva dokument eller läsa Word-filer behöver du ju inte mer än så. Dessutom är det enkelt nog att samarbeta med andra med den här typen av dokument. Du får också mallar från Microsoft som du kan använda med deras gratis Word, Excel och PowerPoint.

Nu gäller det dock att inse att versionen av Microsoft Office som är gratis online inte kommer med samma kraft och flexibilitet som versionerna du får betala för. Du kommer inte att få val för layout eller guider för passform och riktning.

Med gratis Office kan du inte skapa citat eller bibliografier och dessutom har du inte tillgång till verktygen för korrektur och referenser. Därmed kan det ändå bli så att du inser att du behöver ett komplett paket med alla funktioner. Både för hemmabruk och för ditt företag.

Nätversionen påverkas av din uppkoppling

En annan sak som du ska tänka på vad gäller gratis Office program online är att det här arrangemanget kommer att påverkas av din nätuppkoppling. Om du står utan uppkoppling så har du ingen tillgång till det dokument som du behöver jobba med.

Om detta inte stör dig och du bara behöver de enklaste funktionerna så kan det ändå fungera med gratis Office online. Du kan ju testa för att sedan köpa ett paket om du inser att det inte håller.

Gratis Word på din mobiltelefon

Det är också möjligt att få gratis Word till iOS och Android mobiler. Om du har ett Microsoft-konto så är det bara att ladda ner appen. Det finns dock en hake här. Om du vill använda Word appen på en mobil som har en skärm med mindre storlek så kan det vara så att du ändå måste betala för en Microsoft 365-prenumeration.

Gratis Word för mobil fungerar bara på mobiltelefoner. Du kan inte lägga över den på en surfplatta eller annan enhet för att få större skärm. Därmed är det inte möjligt att skriva med vanligt tangentbord vilket gör det mindre smidigt att använda programmet för att redigera ord-dokument.

Summan av kardemumman är att gratis Microsoft Office för dator och mobil kan fungera då kraven inte är så höga. För en snabb koll eller enkel redigering, ja. För större projekt där många dokument ska skapas är det bättre att betala för ett paket eller att prenumerera på 365-tjänsten.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 15 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr