Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Vad är Windows 10 i S-läge?

Vad är Windows 10 i S-läge?

Adam Lindqvist

Det finns stora krav om säkerhet såväl som effektivitet inom den digitala världen. På grund av detta så har operativsystem med särskild fokus på säkerhet utvecklats. Microsofts Windows i S-läge är ett exempel på detta. Detta är en version av Windows 10 som har anpassats för säkerhet och prestanda.

Windows 10 S Mode erbjuder en unik balans mellan prestanda och säkerhet men vad innebär S-läge och hur skiljer sig denna variant från originalet? Detta ska ProgramvaruKungen kika närmre på så läs vidare!

Windows 10 i S-läge: Vad är detta?

I grund och botten så är Windows 10 i S-läge en version av operativsystemet Windows 10 som har anpassats för att ge bättre säkerhet såväl som prestanda. Det hela fungerar ungefär som standardversionen men det finns en viktig skillnad. Du kan bara använda appar som installeras från Microsoft Store med Windows 10 S Mode!

Om du använder dig av S Mode varianten av Windows 10 så kan du alltså bara använda appar verifierade av Microsoft. Detta är en begränsning men också ett sätt att förhindra potentiella säkerhetshot från overifierade källor. På så vis kan vi säga att Windows 10 S Mode är ett säkrare operativsystem.

En annan säkerhetsaspekt är att Windows 10 i S-läge har Microsoft Edge som webbläsare. Den använder sig av Bing som sökmotor. Detta kan också innebära att du får ett extra lager av säkerhet då du surfar på nätet.

Förbättrad prestanda med optimerade appar

En följd av att alla appar kommer från Microsoft Store är att de är optimerade för att kunna köras effektivt och för att dra ner på fördröjning på din enhet. Detta är något som kan vara väldigt bra för din dator då det kan förlänga batteriets livslängd.

Windows 10 Standard vs. S-läge

Om vi ska peka på den främsta och viktigaste skillnaden mellan Windows 10 och Windows 10 S Mode så är det begränsningen för app-installationer i S-läget. Detta är bra för säkerhet men något som en del användare inte går med på.

Det kan ju vara så att du behöver en särskild programvara som inte finns på Microsoft Store. Det går förvisso att byta S-läget mot standardversionen utan någon extra kostnad. Men sedan kan du inte växla tillbaka till S Mode utan ominstallation av operativsystemet.

Vem blir nöjd med Windows 10 S Mode?

Windows 10 i S-läge är ett utmärkt val för användare som prioriterar säkerhet och effektiv prestanda. Denna variant kan vara särskilt bra för skolor eller företag med specifika säkerhetsbehov. Men för användare som kräver mer flexibilitet i sina programval så kan standardversionen av Windows 10 passa bättre.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr