Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Vad kan vi förvänta oss av Visual Studio 2024?

Vad kan vi förvänta oss av Visual Studio 2024?

Adam Lindqvist

För utvecklaren kan Visual Studio anses vara ett oumbärligt verktyg. När nu Visual Studio 2024 introduceras är det spännande att se på nya funktioner, förbättringar och hur utvecklingsmiljön kommer att möta moderna utvecklingsbehov.

Vi ska ta en titt på hur Visual Studio 2024 kan bli en viktig utgåva men först bör vi reda ut vad Visual Studio är för dig som inte har full koll på den saken…

Vad är Visual Studio?

Visual Studio kan beskrivas som en integrerad utvecklingsmiljö från Microsoft. Den används för att utveckla datorprogram, webbplatser, webbapplikationer såväl som webbtjänster och mobilapplikationer.

Visual Studio ger stöd för flera olika programmeringsspråk som:

  • C
  • C++
  • C#
  • Visual Basic .NET
  • F#
  • Javascript
  • TypeScript
  • Python

Med Visual Studio kan du skriva kod, felsöka och testa applikationen i en och samma miljö. Du får många fina verktyg för att hantera databaser, version och för samarbeten i team. Dessutom har du integration av Microsofts molntjänster som Azure.

Visual Studio finns i flera olika versioner och du kan använda en gratis version som kallas för Visual Studio Community. Denna version är till för icke-kommersiella projekt. Betalversionerna Visual Studio Professional och Visual Studio Enterprise har fler funktioner och verktyg.

Du kan också använda Visual Studio Code som är en lättviktig med kraftfull kodredigerare. Den är gratis och finns för Windows operativsystem, macOS och Linux.

Visual Studio 2024 med förbättrat användargränssnitt

När vi tar en titt på Visual Studio 2024 så kan vi se att det rör sig om ett förfinat användargränssnitt som gör det lättare och effektivare att jobba. Designen är strömlinjeformad så det blir mindre röra. Du kan med andra ord lägga större fokus på koden!

Teman som är anpassningsbara och förbättrade tillgänglighetsfunktioner leder till en kodningsmiljö som är bekväm. Den blir anpassad efter dina individuella preferenser och behov.

Avancerade funktioner för redigering av kod och felsökning

Något som kännetecknar Visual Studio 2024 är de avancerade funktionerna för kodredigering och felsökning. Du får smartare kodkomplettering som drivs av AI. Därmed kan du skriva kod snabbare och exaktare.

Felsökningen har förbättrats med mer intuitiva diagnostiska verktyg. Du kan felsöka kod direkt från själva utvecklingsmiljön. Det drar ner på tid och ansträngning som krävs för att identifiera och åtgärda problem.

Utveckling över olika plattformar

Med Visual Studio 2024 så kommer ett erkännande av hur viktigt det är med applikationer som inte är beroende av plattform. Stödet för utveckling av appar som körs på flera operativsystem har förbättrats. Detta här inkluderar förbättrade verktyg för .NET MAUI så att utvecklare kan bygga inbyggda appar för Android, iOS, macOS och Windows från en enda kod-bas.

Utvecklingsprocessen blir smidigare med tillägget av fler projektmallar och sömlös integration med populära ramverk.

Molnintegration och DevOps

Visual Studio 2024 innebär också fördjupad integration med molntjänster och DevOps-praxis. Det inbyggda stödet för Azure gör det lätt för utvecklare att distribuera applikationer, hantera molnresurser och övervaka app-prestanda. Det blir också en effektiviserad livscykel för utvecklingen med hjälp av bättre versionskontrollintegration och avancerade CI/CD-verktyg.

AI-assisterad utveckling

Vi kan också konstatera att AI får en stor roll i Visual Studio 2024. Den fungerar som stor hjälp för utvecklare för flera aspekter av utvecklingsprocessen. De AI-drivna funktionerna kan ge kodförslag och även upptäcka fel. Dessutom kan de ge stöd i form av kodanalys.

AI är en stor hjälp för förbättrad kodkvalitet såväl som produktiviteten. AI är även med i testningen där du kan jobba med automatiserad testgenerering och test-analys som drivs av AI. Med andra ord kommer du att spara tid på testmomentet.

Intressanta funktioner för samarbete och distansarbete

Trenden med distansarbete är inget nytt för Microsoft och de tar den på allvar. Visual Studio 2024 har förbättrade samarbetsfunktioner. Live Share är en funktion som gör det möjligt att dela kod och att jobba med direkt redigering tillsammans med andra. Denna funktion har förbättrats med högre prestanda och enklare användning.

Det finns också ett bra tillägg med integrerad chatt- och videosamtal som kan göra det lättare att jobba med kodning i grupp. Samarbetet blir effektivt även om ni inte befinner er på samma plats.

Visual Studio omfamnar moderna programmeringsspråk

Det ska också nämnas att Visual Studio 2024 omfamnar de allra senaste programmeringsspråken och ramverken. På så vis får du som utvecklare de verktyg du behöver för att utforska ny teknik och för att bygga revolutionerande applikationer. Detta oavsett om du vill jobba med traditionella språk som C# och C++ eller om du vill utforska nyare språk som Rust and Go.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr