Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Vad kan jag göra åt långsamt Microsoft Office?

Vad kan jag göra åt långsamt Microsoft Office?

Adam Lindqvist

Om du lider av att Microsoft Office är långsamt så är du inte ensamt. Det här är ett vanligt förekommande problem. Särskilt senare versioner av MS Office har ju otroligt många funktioner. Med alla nya förbättringar så kan ett äldre datorsystems prestanda påverkas negativt.

Du kan till exempel uppleva att det släpar då du skriver i ett dokument. Det känns lite som att Office-programmet inte hänger med. Går det att göra något åt saken? Ja, det finns saker som du kan göra för att öka takten på långsamt Microsoft Office. Vi tar en titt på några möjliga lösningar…

Köp en snabbare Microsoft Office version!

Om det ändå är dags att uppdatera ditt Officepaket så kanske du kan investera i en version som är känd för att vara snabbare. Med senaste versionen av Microsoft Office så bör det inte vara några problem med farten.

Men läs på innan du väljer. Det finns ju inget som säger att du måste ha den allra senaste versionen om ett tidigare paket har allt som du behöver och dessutom hyllas för mycket god arbetsprestanda.

Rätta till i mallar för Microsoft Word

Ta en titt på Microsoft Word och leta upp en fil i programmappen som heter normal.dot. Det är filen som Word använder sig av för att spara information och dina inställningar. När den här filen blir stor så kan det påverka prestandan för programmet. En skadad fil kan också ställa till med problem.

Se till att Word inte är igång och plocka bort filen för att sedan starta programmet igen. Om du har en PC så ska du hitta normal.dot i katalogen C: / Users / / AppData / Roaming / Microsoft / Templates. På en Mac får du leta upp samma fil med Finder-funktionen. Ibland får du ta bort filen Normal.dotm för att få samma effekt.

Du kan också rensa ut tillfälliga filer för att få upp prestandan. Leta efter filer med namn ~ * .doc, ~ * .dot, ~ * .pptx, ~ * .xlsx. Du kommer att se att filerna har samma namn som projektet du jobbar med men har tecknet ~ först. Detta är tillfälliga filer som du kan radera.

När inget annat fungerar blir det ominstallation

Om du inte får någon skillnad med ovan nämnda lösningar så bör du testa att installera om hela paketet från start. Det är inte det du längtar efter men kan ändå vara det värt om du ponerar att det kan leda till att du inte längre måste dras med långsamt Office.

Var noga med att följa instruktioner för att installera om så att det blir rätt. Ta det hela steg för steg. Förhoppningsvis har du sedan god prestanda igen så att du slipper irritera dig på släpiga program.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr