Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Vilket Windows 10 paket ska jag välja?

Vilket Windows 10 paket ska jag välja?

Adam Lindqvist

Om du har bestämt dig för Windows 10 så är det väldigt viktigt att du väljer versionen som bäst matchar dina behov. Det här är en fråga som dyker upp titt som tätt så här ska vi ta en titt på vad du bör tänka på så att det blir rätt.

Lär dig mer om versionerna

Pro Retail eller Home, Windows 10 finns ju i flera versioner. Det första du bör göra är att förstå de olika versionerna.

Windows 10 Home

Detta är den grundläggande versionen som är till för dig som använder dig av datorn hemma. Du får alla kärnfunktioner som du behöver för daglig datoranvändning och ditt Officepaket. Webbläsaren Microsoft Edge såväl som röstassistenten Cortana ingår i paketet.

Windows 10 Pro

Här har vi versionen som är till för företag såväl som för användare med lite mer avancerade behov. Det har alla grundläggande funktioner såväl som mer avancerade egenskaper som till exempel BitLocker-kryptering och fjärrskrivbord så att du kan logga in från en annan dator.

Pro varianten ger dig också möjligheten att gå med i en domän eller Azure Active Directory för jobbuppdrag.

Windows 10 Education

Det finns också ett Windows 10 paket för studier som heter Education. Det liknar Pro paketet men inkluderar funktioner som är särskilt anpassade till utbildningssektorn. Detta kan vara ett bra val för dig som använder datorn massivt för dina studier eller kanske för dig som jobbar som utbildare.

Windows 10 Enterprise

Det här är en version som togs fram för stora företag. Den inkluderar alla funktioner du kan tänka dig och har utöver detta avancerade säkerhetsegenskaper. Dessutom så kommer denna variant med mer omfattande hantering till exempel för appar.

Utvärdera dina behov för att välja rätt

När du ser på Windows 10 paket så gäller det förstås att du är väl medveten om dina behov. Ställ frågor omkring vad du förväntar dig av ett operativsystem.

Några bra frågor att ställa är:

  • Ska du använda din dator för hemmabruk eller professionellt?
  • Behöver du lite mer avancerade säkerhetsfunktioner?
  • Behöver du funktionen Remote Desktop?
  • Behöver du ansluta till en arbets- eller skoldomän?

Budget får också betydelse

Priset på ett Windows 10 paket är inte alltid detsamma och därmed är det viktigt att du funderar lite på budget. Här får du komma ihåg att dyrt inte alltid är samma sak som bäst. Det viktigaste är att du får versionen som bäst matchar dina personliga behov.

Rent allmänt så brukar det vara så att hemmaanvändare blir nöjda med Windows 10 Home medan företag brukar föredra något av Pro paketen. Så snart som du har hittat rätt version för dig så är det bara att köpa Windows 10 här hos oss.

Ett sista råd – Tänk på att alltid kontrollera din dators specifikationer innan du installerar ny programvara. Detta måste du göra för att säkra att ditt datorsystem kommer att klara av det nya operativsystemet.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr