Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Hur skyddas känslig information i molnet med Microsoft Office 365?

Hur skyddas känslig information i molnet med Microsoft Office 365?

Adam Lindqvist

Om du använder Officeprogram och spar data med molnbaserade tjänster så måste du ju vara säker på säkerheten. Med Microsoft Office 365 så får du flera viktiga säkerhetsåtgärder som är till för att skydda känslig information som lagras och delas via molnet.

Detta sker bland annat med:

Kryptering

Microsoft Office 365 använder sig av kryptering både då information överförs och då inget sker. Lagrad data kommer att krypteras med BitLocker-enhetskryptering. Överföringar säkras med Secure Socket Layer/Transport Layer Security (SSL/TLS).

Azure Rights Management-tjänsten används för kryptering av email som lagras med Exchange Online.

Multi-Factor Authentication (MFA)

MFA är också viktigt att nämna när vi ser på säkerheten med molntjänster då du använder Microsoft Office 365. Med MFA så krävs det att användare anger minst två olika former av identifiering för att komma åt kontot. Det här kan vara en kombination av lösenord, telefon eller biometrisk data.

ATP – Advanced Threat Protection

Med ATP så har Office 365 skydd mot skadliga hot som kan komma via email, länkar eller verktyg som används för samarbeten. ATP har viktiga funktioner som Safe Links som kontrollerar webbadresser i email och Office dokument för webbplatser som är kända som skadliga.

DLP – Data Loss Prevention

Det här är en funktion som är till för att förhindra oavsiktlig delning av information som är känslig. Det går att ställa in en DLP policy för att identifierar, övervaka och skydda hemlig information. Detta kan röra saker som personnummer, kreditkortsnummer och liknande information.

MDM – Mobile Device Management

Det här är en funktion för styrning av Office 365 data via en mobil enhet. Den är till för att skydda enheter vid förlust eller stöld. Om du tappar bort en enhet så går det att rensa bort data som finns på den med fjärrstyrning så att ingen kommer åt informationen utan lov.

Sekretesskontroller

Du kan också använda Microsofts fina integritetskontroller med vilka användare kan kontrollera vem som kommer åt data och för vad. Microsoft är ju även kompatibelt med global standard för sekretess som GDPR.

Secure Score

Det här är ett mätverktyg som går att använda för att ta en titt på nuvarande säkerhetsposition. Microsoft Secure Score ger en uppskattning av nuvarande läge och kommer också med förslag vad som kan göras åt säkerhetsbrister.

IRM – Information Rights Management

Det här är tjänster som gör det möjligt att begränsa olika typer av åtgärder. Du kan sätta regler för saker som att skriva ut ett dokument, skicka det vidare eller kopiera. Det här fungerar bra för email som är känsliga eller för dokument med hemlig information.

Inbyggt spamskydd

I Office 365 finns det även ett inbyggt anti-malware och spamskydd. Detta kallas för Exchange Online Protection och det ingår i alla Office 365 prenumerationer. Med denna tjänst så blir du enkelt av med skräppost och email som kan vara skadliga.

Detta är bara några exempel på hur du får skydd då du använder Office 365 i molnet. Även om Microsoft Office 365 erbjuder robusta säkerhetsfunktioner så beror säkerheten för din information också på din organisations säkerhetspraxis. Uppmuntra alltid användarna till goda säkerhetsvanor, som att använda starka lösenord, känna igen nätfiskeförsök och regelbundet uppdatera och korrigera programvara.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr