Över 20 000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Hur vet du om en webbutik med mjukvaror är säker?

Hur vet du om en webbutik med mjukvaror är säker?

Adam Lindqvist

Oavsett var du handlar online så bör du säkra dig om att webbutiken är seriös och jobbar på ett säkert sätt. Men hur vet du om en webbutik med mjukvaror är säker? Här är några steg du kan ta för att förvissa dig om att du beställer dina program från en pålitlig källa som ProgramvaruKungen.se!

Ta en titt på webbadressen

Kontrollera att sajten du ska handla från har en säker anslutning. Detta gäller även om du tänker fiska ner gratis officeprogram. Antingen så ser du ett lås före URL i din webbläsare eller så står det https:// innan namnet på sajten. S står då för säker.

Får du garanti och support?

Det är viktigt med garanti såväl som väl fungerande support. Att få 100% produktgaranti på att alla mjukvaror är original är en självklarhet för oss. Det bör du tänka på. Om du får teknisk support gratis så är det ju ytterligare ett bevis på att butiken jobbar på ett engagerat och seriöst sätt.

Kontaktinformation ska alltid finnas. När du kan ringa, skicka email eller chatta snabbt med supporten så vet du att det finns någon där på riktigt. Om denna information inte finns med på webbutikens hemsida kan det vara ett tecken på en bluff du vill undvika.

Ta en titt på omdömen online

Nuförtiden är det svårt att fuska och komma undan med det. Du kan ju snabbt kolla med Trustpilot och andra plattformar för kundomdömen online för att få veta mer om en webbutik som säljer mjukvara.

Var dock lite försiktigt med omdömen och recensioner online som verkar överdrivna. När någon öser galla över en butik kan det finnas anledningar som inte har något med den faktiska köpupplevelsen att göra. På samma sätt kan alltför smöriga omdömen vara falska. En genuin recension känns genuin och den använder normal ton. Dessutom har den inte sällan både ris och ros.

Kontrollera att betalningar är säkra

När du ska handla är det skönt med säkra alternativ som Klarna. Om inbetalningsmetoder verkar skumma så bör du finna ett bättre alternativ. Detta oavsett om du ska köpa mjukvara eller något annat online.

Känns sajten proffsig?

En annan fråga du alltid kan ställa dig då du vill köpa något online är om butiken du har surfat in på känns seriös. Legitima företag investerar i en proffsig webbplats. När det finns många fel och konstig layout så kan det vara en varningssignal om att något inte riktigt stämmer.

Tänk på att även med dessa steg så medför shopping online alltid en viss risk. Använd alltid ditt bästa omdöme när du gör online-köp. Detta oavsett vad du ska köpa.

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 20 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr