Över 15.000 Nöjda Kunder    |    Kostnadsfri teknisk support    |    100% Produktgaranti
Hem » Vad skiljer Microsoft Office från Google Workspace och OpenOffice?

Vad skiljer Microsoft Office från Google Workspace och OpenOffice?

Adam Lindqvist

Microsoft Office kan också kallas för en serie med program för olika typer av dokumenthantering och produktion. De flesta känner till program som finns i Officepaket som Word, Excel, PowerPoint och Outlook.

När du är på jakt efter gratis Officeprogram kanske du ställer dig frågan vad som skiljer dessa från Google Workspace och OpenOffice som inte kostar något. Det ska vi ta en titt på här på Programvarukungens blogg!

Microsoft program erbjuder mer avancerade funktioner

Normen är att Microsoft Office program har mer avancerade funktioner än vad som finns i andra sviter som OpenOffice. Om vi tar en titt på ett program som Excel så ser vi att det har mycket sofistikerad dataanalys och visualiseringsfunktion. Dessa funktioner är skarpare än vad Google Sheets och OpenOffice Calc har att erbjuda.

Lätt att integrera med Windows

Windows och Office kommer ju från samma firma och därmed är det inte svårt att integrera programmen med operativsystem. Det här är något som kan leda till att du får en smidigare användarupplevelse.

Lätt att integrera med andra Microsoft produkter

När du skapar dokument med Microsoft Office program så är dessa enkla att använda och integrera med andra Microsoft-tjänster och produkter som till exempel SharePoint, Teams och OneDrive. Du får i grund och botten en heltäckande produktivitetslösning. Den passar särskilt bra för företag som investerar stort i Microsoft ekosystem.

Du kommer åt dokumenten offline

Det går att komma åt dokument med Google Workspace men inte på samma sätt som med Microsoft Office dokument. Deras offline-funktioner är mycket robusta. Det är enkelt att skapa, redigera och spara dokument offline och sedan synka dessa med molnet så snart som du har tillgång till internet igen.

Stöd för makron och VBA

När du använder program som Excel så kan du skapa makron och du kan använda Visual Basic for Applications (VBA) för automatisering. Detta är något du inte finner med Google Workspace eller OpenOffice.

Affärsinriktade funktioner

Microsoft Office 365 har flera funktioner som är affärsinriktade. Det är till exempel email och kalenderfunktion i Outlook såväl som IT-hanteringsverktyg. Detta finner du inte på samma sätt med de andra sviterna.

Microsoft Office är industristandard

Vi bör ju även ta upp att Microsoft Office har varit med så länge att dessa program och formen på applikationer ses som industristandard. Många företag använder Office och det ses som en självklarhet att veta hur programmen ska användas.

När vi ser på OpenOffice och liknande sviter så se vi ju också att de bygger på denna branschstandard som i grund och botten har Microsofts signum.

Sofistikerade formateringsverktyg

Word och PowerPoint har sofistikerade formaterings- och layoutverktyg. Jämfört med Google Disc eller Slides och OpenOffice Writer eller Impress så är de snäppet vassare. Detta får betydelse om du ska skapa professionella dokument och presentationer.

Det är förstås viktigt att notera att varje produktivitetssvit har sina styrkor och är bättre lämpade för specifika användningsfall. Till exempel utmärker sig Google Workspace i realtidssamarbete och är mer webborienterat. Detta gör denna svit till ett utmärkt val för team som behöver arbeta tillsammans på distans.

OpenOffice är en öppen källkodslösning som kan vara ett bra val för individer eller organisationer med begränsad budget. Microsoft Office, med sin robusta funktionsuppsättning och funktioner på företagsnivå, är dock ofta det bästa för större organisationer och företag. Tänk alltid på användarens eller organisationens specifika behov och begränsningar när du väljer en produktivitetssvit. Detta oavsett om den är gratis eller inte!

Foto av författare

Adam Lindqvist

Jag är en erfaren frilansskribent med fokus på tech, särskilt Windows och officepaket. Följ mig för att hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken inom dessa områden.
Kostnadsfri
Teknisk support

Vi finns på din sida 365 dagar om året. Om du behöver hjälp med att installera eller aktivera din produkt, maila support eller chatta online med en specialist.

Mer än 15 000
nöjda kunder

Kostnadsfri
teknisk support

100% Produktgaranti
Alla produkter som vi säljer är original

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr